Over mij

Mijn naam is Ingrid. Ik ben een 35 jarige alleenstaande moeder met een dochtertje van 2 jaar oud. Ik werk als behandelaar bij de gespecialiseerde GGZ. Daarnaast heb ik door mijn multimedia & communicatie achtergrond een fascinatie voor het web en media ontwikkeld.

In 2017 is mijn financiële avontuur begonnen. Tot die tijd behoorde ik tot 1 van de 2,5 miljoen Nederlanders die geen tot weinig spaargeld achter de hand hadden. Integendeel, ik had diverse kredieten lopen, geen buffer, een dikke studieschuld, leningen bij familie en vrienden en een voorliefde voor het online bestellen van onnodige zaken, waardoor ik het ene financiële gat met het andere moest dichten. Gevoelsmatig kon ik niet anders dan fulltime werken om mijn hoofd boven water te houden.

2017 Was het jaar dat ik besloot om voor eens en voor altijd het leven te willen leiden wat ik ten diepste zou willen. Een leven met tijd voor de dingen die echt belangrijk voor mij zijn, zoals mijn dochtertje.  Inmiddels heb ik een spaarbuffertje opgebouwd en de meeste kredieten afgelost. Door mijn inkomsten en uitgaven zorgvuldig te beheren is het per 1 september 2018 ook mogelijk om de voor mij ‘enge’ stap te maken naar het werken van minder dagen/uren. In deze blog wil ik jullie meenemen op mijn avontuur en schrijven over sparen en besparen, consuminderen, minimaliseren, (deels) zelfvoorzienend leven en timemanagement.

Ik vind het leuk om van jullie te horen.
Groetjes Ingrid

7568B617-EB4D-4AEE-AA8C-B8CC9C612314