bloggen, doelen, duurzaam leven, Financieel avonturier, maaltijd preppen, meal preppen, personal finance, time-management

Droom in uitvoering! De na-de-vakantie-tijd.

Door de vakantie en de eerste hectische werkweek is het even stil gebleven bij Financieel Avonturier. Dit is voor mij een mooi moment geweest om te bezinnen en om me voor te bereiden op de komende periode. Zoals ik in mijn blog Vakantie is… voorbereiding al schreef wilde ik de vakantieperiode gebruiken om mijn hectische dagelijkse leven, meer leefbaar te maken. Hoe is dit gegaan?

Meal preppen
Een van mijn doelen was om alvast mijn vriezer te vullen met gezonde maaltijden die ik op werkdagen zo op kan warmen. Dit is goed gelukt. Ik schat in dat ik zo’n 21 maaltijden heb ingevroren en 14 goed gevulde soepen (met name courgettesoepjes, want de aanvoer van de courgettes was erg groot). Voor mij een mooie basis om nu wekelijks van te gebruiken. Dit wil ik wekelijks ook aanvullen met nieuwe recepten. Zo bespaar ik geld, eet ik gevarieerd en gezond, houd ik tijd over voor qualitytime met mijn dochter en verspil ik minder voedsel.

Ook nieuwsgierig naar de voordelen van meal preppen? Lees hier de blog: Meal preppen (vriezer maaltijden maken) Wat is het en wat levert het op

Ontspullen
Een ander doel was om elke dag van mijn vakantie 1 zak/doos/tas met spullen uit te zoeken en weg te geven/te verkopen of weg te gooien.  Ik denk dat ik al met al op ongeveer 20 dozen uit ben gekomen. Ondanks dat ik ontzettend veel spullen (met name kleding, speelgoed en meubels) heb weggedaan, is de zolder nog niet leeg. Met dit project blijf ik voorlopig nog even doorgaan, want ik voel nu al dat het enorm veel rust geeft om minder spullen te hebben.

Dromen voor de nabije toekomst
De vakantieperiode heeft mij ook de gelegenheid gegeven om na te denken over hoe ik nu verder wil. Dit heeft erin geresulteerd dat ik ben gestart met de cursus tot budgetcoach. Whoop whoop! Naast mijn huidige werk lijkt het me geweldig om thuis een kleine praktijk voor budgetcoaching te starten. Hiervoor heb ik al heel veel leuke ideeën en het duurt niet lang meer voordat ik dit kan realiseren. Houd de website financieelavonturier.com in de gaten voor de verdere ontwikkelingen.

En de blog dan?
Ook heb ik over de vorm van de blog nagedacht. Ik heb besloten dat ik minimaal 2 keer per week een post wil plaatsen; 1 keer door de week en 1 keer in het weekend. Als ik nog ruimte voel voor nog een blog dan komt er als ik inspiratie heb (en het leuk vind om te doen) nog eentje extra.

Wat mij toch wel nieuwsgierig maakt: Gebruiken jullie de vakantieperiode ook om opnieuw de focus te bepalen?

IMG_8543

2 gedachten over “Droom in uitvoering! De na-de-vakantie-tijd.”

 1. Dat klinkt als een heel succesvolle vakantie!
  Maar ik vroeg me af, bij het mealpreppen verliest bij het invriezen de groente al de voedzame waarde?
  Of vergis ik me?

  Like

 2. Wat leuk dat je de budgetcoach cursus bent gaan volgen, waar volg je deze? NHA, NTI of nog ergens anders? En hoe bevalt het? Is het niet te oppervlakkig dat ze dingen aankaarten die je niet eens nodig hebt, zoals; welke verzekering is een volksverzekering (Lekker belangrijk als je iemands financiën op orde wilt maken/ op een rijtje wilt zetten).
  Ik vroeg namelijk laatst een proefles aan bij de NHA maar vond het er erg oppervlakkig uit zien. Dus vandaar mijn vraag/ interesse!
  Wat heerlijk dat je laatst zoveel opgeruimd heb! Ik heb laatst ook 5 zakken met zooi de deur uitgedaan en nummer 6 ben ik alweer aan het vullen! Nu woon ik niet zo groot dus er gaat ook niet meer heel veel bijkomen, maar ik vond het al een wonder dat ik toch nog zoveel troep had wat weg kon! Dit kwam bij mij niet door de zomer, maar omdat ik toe werk naar een verhuizing, dus ik dacht; alles wat ik op kan ruimen, scheelt weer mee sjouwen naar een nieuw huis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s