alleenstaand ouderschap, besparen, consuminderen, duurzaam leven, Financieel avonturier, levenskunst, maaltijd preppen, moederschap, moestuin, personal finance, Zelfvoorzienend leven

De voordelen van mijn kleine moestuin aan huis

Sinds begin maart ben ik de trotse eigenaar van een kleine moestuin in mijn nog kleinere achtertuin. Mijn moestuin bestaat uit 3 vierkante meter bakken, 20 potten waar ik groentes zoals komkommer, prei, sla en diverse kruiden in verbouw en een kleine kas met tomaat- en aubergineplanten. Al gauw merkte ik de vele voordelen die deze moestuin voor mij met zich meebracht.

1. Lekker naar buiten
Als alleenstaande moeder kan ik als mijn dochter op bed ligt niet zomaar van huis.
Aangezien ik een buitenmens ben die zich (binnen) snel opgesloten kan voelen, is dit voor mij de ideale hobby om uit te oefenen. Zo ben ik toch veel buiten, maar ook dicht bij huis.

2. Samen in de moestuin
Mijn dochter helpt regelmatig mee in de tuin. Dit vindt zij hartstikke leuk. Tegelijkertijd kan ze zo al vroeg leren waar haar eten vandaan komt.

3. In beweging zijn
Doordat ik veel buiten bezig ben, ben ik in beweging. In beweging zijn is gezond voor lichaam en geest.

4. Geld besparen
Alle groentes die ik oogst hoef ik niet te kopen in de supermarkt. In mijn moestuin verbouw ik met name groentes waarvan ik weet dat ik ze veel eet zoals prei, courgette, aubergine, bosui, tomaat en komkommer. Als ik een overschot aan groentes heb geoogst, dan verwerk ik deze bijv. tot soep en vries het in. Zo heb ik later ook nog profijt van de moestuin.

5. Gezond eten
Mijn eigen groentes groeien door liefde en niet door bestrijdingsmiddelen. Door mijn eigen groentes te verbouwen, weet ik wat ik eet.

 

5 gedachten over “De voordelen van mijn kleine moestuin aan huis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s