alleenstaand ouderschap, besparen, consuminderen, Financieel avonturier, levenskunst, minimaliseren, moederschap, personal finance

10 Tips voor een low-budget vakantie met kinderen

De vakantieperiode is alweer in volle gang. Als je weinig geld uit kunt/wilt geven, dan kan het soms best even zoeken zijn naar hoe je als familie je vakantie gaat invullen. Gelukkig zijn er allemaal leuke initiatieven en alternatieven. Hieronder volgen 10 low-budget vakantietips.

 1. Maak met het hele gezin een vakantie-bucketlist. Welke (bijna) gratis activiteiten willen jullie deze vakantie in ieder geval hebben gedaan?
 2. Ga kamperen bij de boer (www.svr.nl).
 3. Plan een dagje bij vrienden of familie op de camping.
 4. Kijk eens naar leuke gratis evenementen bij jou in de buurt.
  Tip: in en rondom Leeuwarden worden momenteel veel activiteiten georganiseerd vanwege Culturele Hoofdstad. Kijk voor de agenda op: https://2018.vanplan.nl/
 5. Organiseer spontaan een buurtbarbecue van leftovers en vraag of iedereen iets meeneemt
 6. Kampeer in eigen tuin 🙂 of in de tuin van iemand anders.
 7. Ruil eens een week van huis met vrienden of familie uit een andere woonplaats.
 8. Start een buurtcamping (www.debuurtcamping.nl).
 9. Zoek het in de kleine dingen; bak eens samen koekjes, kijk een middagje films op netflix (met zelfgemaakte popcorn), ga picknicken aan de andere kant van het dorp.
 10. Neem vooral ook genoeg tijd om even niks te doen; de overige 340 dagen van het jaar zijn al druk genoeg.

  ingrid en eline

2 gedachten over “10 Tips voor een low-budget vakantie met kinderen”

 1. Leuke tips! Wij waren dit jaar erg vroeg op vakantie, dus nu zitten we thuis terwijl iedereen weg is. Normaal gesproken vind ik dat niet zo leuk, maar we maken er nu een sport van om de vrije uurtjes ook een echt vakantiegevoel te hebben. ’s Avonds lekker onder de overkapping zitten met wat lekkere hapjes en kaarsjes, slow food, steeds even wat opruimen, zodat we minder huishoudelijke karweitjes hebben 😉

  En als het straks inderdaad gaat regenen, zoals mijn app zegt, dan verhuizen we gewoon naar binnen met het spul en gaan we lekker wat leuks op Netflix kijken. Je moet er toch wat van maken, en eigenlijk niet alleen in de vakantie!

  Liked by 1 persoon

 2. Mooi hoe je na de vakantie ook nog zo bewust bezig bent met vakantie vieren. 🙂 Ik denk dat het ook een grote kunst is om niet te gaan vergelijken met de ander die wel op vakantie is of wel.. dat haalt veel van je plezier van het moment weg. Ik heb in het verleden veel weekenden/feestdagen gewerkt, en dat vond ik het meest ingewikkelde.

  Veel plezier 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s