bloggen, Financieel avonturier, levenskunst, psychologie, time-management

I have a dream

Terwijl mijn trillende vingers al geruime tijd boven mijn toetsenbord wachten op het verdwijnen van de writersblock, en de druk voor het schrijven van mijn eerste blog met de minuut lijkt te stijgen (Want: Ik moet een baanbrekende eerste blog schrijven!), is het tijd voor een kort moment van bezinning.

“Wat is er toch gebeurd met het onbezonnen en positief, naïeve verlangen om te starten met een blog over onderwerpen waar ik zelf heel erg blij van word? Hoe komt het dat ik het liefst heel stilletjes de stekker van mijn pas gestarte blog er weer uit trek? Wat maakt dat het enthousiasme wat ik 3 dagen geleden nog zo levendig voelde is bekoeld? ”

Het antwoord is dat ik er teveel over na ben gaan denken. Waar ik eerst nog het volledige vertrouwen had dat ik prima capabel zou zijn om blogs te schrijven, begon ik nu te twijfelen. Ik ging mijn verhaal vergelijken met de blogs van anderen en werd steeds onzekerder. “Wie ben ik om andere mensen te inspireren?” en “Zit bloglezend Nederland wel te wachten op nog een blog rondom deze veelbesproken onderwerpen?”.  “Zijn mijn schrijfvaardigheden wel goed genoeg?”. Dit en nog veel meer vragen zorgden ervoor dat ik bijna van plan was om mijn ‘droom’ op te geven. Reden te meer om deze weer terug te pakken en stil te staan. Als ik luister naar de stille stem die vertrouwen heet, dan realiseer ik mij dat het de angst in mijzelf is die ervoor zorgt dat mijn hoofd een writersblock heeft.

En dan kom ik weer uit bij mijn droom waarin ik mensen enthousiast deelgenoot wil maken van mijn (financiële) reis. Vanuit mijn ervaring wil ik delen over alles wat ik tegen kom en anderen meenemen. Juist ook om mijzelf scherp te houden en om mij te blijven ontwikkelen. Hierin wil ik dicht bij mezelf blijven; niet mezelf vergelijken met de ander uit onzekerheid (oude valkuil), maar mijn eigen visie uitleven. En ja, soms zal de blog mensen niet aanspreken of misschien sluipt er een grammaticale fout in. Toch wil ik dit me er niet van laten weerhouden. Vandaag maak ik een aarzelend begin.
Vanaf vandaag blog ik.

Ingrid

11737795_1098538140160774_49902024020693231_n

9 gedachten over “I have a dream”

  1. Dat is een prachtige eerste blog post. Ik weet zeker dat die beter was dan die van mij. Het leest makkelijk weg en is een leuk verhaal. Ik ben benieuwd naar je financiële reis en ga zeker meelezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s